Publicat 9 ani în urmă
- Recomandate
- Luminozitate
- 257
- Distribuie
Samsung Gear S2 este mai mult decât un ceas inteligent! Stilat, intuitiv, comod în utilizare și cu funcții avansate – promite a fi destul de surprinzător! Confirmă sau nu acest smartwatch așteptările voastre? Vedeți în review și scrieți-ne în comentarii.
Părerea mea este că acest model este cel mai reușit smartwatch de la Samsung. Până acum au fost pătrate, mai mici, mai mari, unele în genere arătau ca o bucată de steak pe mână (Gear S, spre exemplu ). Cu siguranță Gear S2 va atrage atenția celor care sunt în căutarea unui smartwatch de formele unui ceas obișnuit, luînd în considerație că pe piață acum majoritatea modelelor sunt mari. Varianta pe care o am eu este o versiune sport. Mai există și culoarea albă, însă cel mai cool este modelul clasic. Poți pune ce curelușe vrei, la varianta sport doar cele de la Samsung, dar și per ansamblu arată mult mai solid. Mai există apropo și versiunea 3G pentru cei care vor să înlocuiască telefonul cu ceasul în totalitate.
Bezelul
Punctul de atracție a ceasului este bezelul. În baza rotirii este gândit tot sistemul. Desigur că te poți folosi și de touch, dar credeți-mă, după ce rotești primele minute acest bezel, nu te mai poți opri. Folosind ceasul mai mult de o săptămână pot spune că bezelul ăsta este poate una din cele mai faine și cu sens invenții pentru un smartwatch și te face să te gândești, de ce până acum încă nimănui nu i-a trecut prin cap? Pe lângă asta, pentru navigare mai există și două butoane. Unul dintre ele apropo are funcția S.O.S. La 3 apăsări se expediază un mesaj cu locația unde te afli celor din contacte.
Sistem de operare
Lucrul față de care eram cel mai sceptic este că Gear S2 rulează pe Tizen, respectiv mă așteptam că lucrează doar cu unele Samsung-uri, nu cu toate! Și că e foarte limitat. Surpriza este că smartwatch-ul lucrează cu toate Android-urile ce au mai mult de 1,5GB RAM și rulează Android 4.4 sau mai sus, deci cam toate Android-urile high-end din ultimii 2 ani. O palmă așa, direct peste fața lui Android Wear este faptul că ceasul ăsta pe Tizen, poate interacționa cu smartphone-ul tău mult mai mult decât orice ceas pe Android Wear. Straniu, nu?
Toate notificările de la orice aplicație apar aici, pe smartphone trebuie să instalezi doar aplicația gear manager. Cel mai important este că poți interacționa cu orice notificare de pe Android. Spre exemplu pe toate aplicațiile de messenger pe care le-am utilizat, puteam să listez conversația și să răspund, cu vocea, cu șabloane pe care apropo le pot modifica din
telefon, doar cu smile-uri, și chiar cu ajutorul unei tastaturi întregi!
Funcționalitate
Tot sistemul este bazat pe acest bezel. Din stânga watchface-ului sunt doar notificările, iar din dreapta găsești aplicații, widget-uri, S Voice-ul (una din puținele lucruri inutile în acest smartwatch) contactele, S health-ul. Cel din urmă a devenit o parte importantă a ceasului, mai ales de când aplicația S Health este disponibilă și pe Google Play. La fel ca peste tot ai anumite obiective pe care trebuie să le atingi până la sfârșitul zilei: îți măsoară periodic pulsul și poți înregistra câtă apă bei. În general ca platformă S Health-ul e o chestie foarte bună. O folosesc mai demult doar că până acum nu aveam cu ce să măsor pulsul. Aici poți seta toate tipurile de exerciții, iar dacă ești ca mine, cel mai probabil ceasul îți va aminti din când în când să ridici fundul de pe scaun. DA DA! Exact ca la Apple Watch.
Apropo, ceasul poate lucra și fără telefon dacă este conectat la Wi-Fi. O chestie interesantă este că îi poți activa funcția de a sincroniza muzica din telefon, iar atunci când nu ai telefonul lângă tine poți conecta ceasul la un speaker bluetooth, sau dacă tot e bun pentru sport, la o pereche de căști bluetooth și să asculți muzică fără telefon.
Există și lucruri mărunte care le observi doar când folosești ceasul mai mult timp. Spre exemplu sensorul de proximitate cu o precizie de milisecunde aprinde ecranul când îl îndrepți spre față și apoi îl stinge pentru a nu consuma bateria când lași mâna în jos.
Display
Aici e apropo un display AMOLED, evident, dacă e Samsung, așa că e foarte plăcut să îl privești. Totodată, acesta consumă un pic mai puțină baterie. Iar la capitolul ăsta în genere am rămas cu gura căscată: aproape 3 zile! 3 Zile a ținut un smartwach care a fost folosit intens și anume cu tapare, măsurarea pulsului, notificări, muzică, în pofida faptului că ăsta nu e un pebble cu paper display și e cu mult mai mic decât majoritatea smartwatch-urilor. De încărcat la fel e foarte comod. Avem un mic dock station care are și un magnet puternic care ține bine ceasul. Un fel de combinație dintre dock-ul de pe Moto 360 și magnetul de pe Apple Watch.
Concluzii
Ce mi-a placut la acest device este că el poate fi pe placul tuturor. El realizează tot ce fac restul smartwatch-urilor, ba chiar mai multe. Spre exemplu sunt unii care vor doar să vadă că a venit o notificare și să răspundă la acestea de pe telefon, dar sunt alții care chiar vor să tapeze pe ceas. Mai sunt și din cei care pur și simplu vor să facă reply printr-un șablon sau un smile. Deci, e pe mofturile tuturor. Nu este nici prea mare, iar bezelul care se rotește în jur e o soluție tare super pentru un ceas. De baterie – no comment! Eu idee n-am pe ce drojdii stă ea. Deci sunt destule lucruri care te-ar face să vrei unul.
Comentarii