Publicat 9 ani în urmă
Home Experimente Cerberus Review / Cum să-ți găsești telefonul furat?
Astăzi îți prezint Cerberus, aplicația pentru Android care îți permite să te isprăvești cu cel mai strașnic scenariu de furt al unui telefon.
Deci, cum stă treaba. După ce ai downloadat aplicația din PlayStore, îți creezi un account. Cu ajutorul acestuia vei putea dirija telefonul de la distanță, de pe un calculator obișnuit. Opțional, pentru a avea acces deplin la telefon , va fi nevoie să porniți opțiunea Enable device administrations din aplicație.
Setarea este foarte ușoară, poate una din cele mai ușoare pentru programele de acest tip. Să presupunem că ai pierdut sau ai uitat telefonul undeva. Acum îți poți controla telefonul navigând pe site-ul www.cerberusapp.com. Te loghezi și pe hartă îți apare locația telefonului cu o mulțime de opțiuni.
Este incredibil câte lucruri poți face cu aceasta. La un moment dat te simți ca unul din tipii ăia din filme care apasă de 60.000 de ori pe tastatură pentru a obține locația unui telefon. Aici toate astea se pot face doar în câteva clickuri.
„Stat Tracking”: Un cerculeț albastru va arăta pe hartă locația exactă a telefonului sau a hoțului în caz că a fost furat.
„Get Device Info”: Vei obține informația despre absolut tot ce ai nevoie: IP-ul adresei de WiFi pe care este conectat, rețelele din vecinătate, numărul de telefon, operatorul. Toooot!
„Lock with Code”: pentru a nu permite hoțului să umble prin telefon, poți seta o parolă.
La fel îl poți preveni foarte simplu. Opțiunea „Start alarm with a message” va face ca telefonul să strige și să lumineze de parcă îl taie cineva, afișând și un mesaj pe care tot tu îl poți trimite.
Dacă nici asta nu ajută, există opțiunea de fotografiere filmare sau înregistrare a sunetului, fără ca hoțul să observe ceva, chiar și atunci când acesta umblă prin telefon. Pozele vă sunt trimise direct pe mail. Așa că puteți identifica mult mai ușor hoțul.
Veți putea ști despre hoț mai multă informație decât știe el despre sine: pe cine a sunat, la ce oră , care sunt locurile unde s-a oprit, câte procente are bateria telefonului, ce mesaje a primit etc.
Mai pe scurt, aplicația pare a fi ruptă dintr-un episod de James Bond (CSI Miami). Sunt sigur că nici un departament de poliție nu are atâtea opțiuni pentru a găsi un telefon. Așa că te poți ajuta singur, downlodând aplicația din PlayStore. Dezvoltatorii oferă aplicația gratuit, cu o perioadă de testare de 5 zile, după care pentru a folosi aplicația trebuie să achitați 4$. Chiar dacă noi moldovenii nu prea ne obișnuim să cumpărăm aplicații, eu cred că 4$ e o sumă mai rezonabilă decât 400 pentru un telefon nou.
Mai multe de talii despre Cerberus găsești aici: https://www.cerberusapp.com/
Pentru Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lsdroid.cerberus
Comentarii