Iarna își intră în voie pe zi ce trece, dar asta nu ne va opri din a ne aventura în munți sau la săniuș. Cu asemenea planuri, smartphone-ul tău, la sigur, nu va rezista la umiditate și geruri aspre, care transformă chiar și transmiterea unui SMS într-o misiune imposibilă.
Ca să eviți astfel de situații, noi îți vom povesti cum să protejezi smartphone-ul la o temperatură de sub zero grade. Iată care sunt problemele cu care te poți ciocni și cum să le rezolvi cu ușurință.
Atenție la umiditate
Trecerea bruscă de la o temperatură la alta condiționează procesul de condensare, umiditatea poate să pătrundă în interiorul smartphone-ului și să defecteze componentele electronice. La fel, zăpada abundentă este un impediment pentru a putea utiliza gadget-ul.
Sfatul 1: Păstrează smartphone-ul într-un buzunar uscat sau o husă rezistentă la apă atunci când zbori pe schiuri și te bucuri ca un copil.
Sfatul 2: Dacă telefonul tău a înghețat puternic, pătrunde spre căldură treptat și, în așa fel, vaporii condensați se vor lăsa peste ecran, dar lichidul nu va fi suficient încât să facă un scurt circuit în interior.
Sfatul 3: În cazul în care vezi că smartphone-ul tău a devenit un burete care a absorbit foarte mult lichid, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-l deconectezi și să scoți bateria pentru a o plasa la un loc uscat. Dacă nu este posibil să o extragi, așteaptă cel puțin 24 de ore pentru ca toate componentele să se usuce. Abia atunci poți să-l conectezi fără grijă.
Important! Evită să utilizezi un uscător care suflă aer, deoarece asta doar va agrava situația și va împinge particulele de apă în costrucția internă a smartphone-ului.
Bateriile de scurtă durată
Pe timp de iarnă, prioritatea ta este durata de viață a bateriei, care scade la fel de rapid precum temperatura din jurul tău. Capacitatea de funcționare a bateriilor de 100% la 27°C, la –18°C, de obicei, se reducere la 50%. În mod normal, această problemă este temporară și bateria trebuie să își revină atunci când te afli din nou într-un spațiu călduros.
Sfatul 4: Dacă smartphone-ul a înghețat și s-a deconectat forțat, îl poți încălzi un pic într-un buzunar intern al paltonului tău sau într-un alt loc unde nu pătrunde aerul rece. După o perioadă scurtă de timp, acesta se va putea conecta din nou.
Sfatul 5: Evită să faci restart telefonului mobil atunci când este rece, deoarece acest lucru îi va cauza daune și va reduce durata de viață a bateriei.
Sfatul 6: Investește într-o baterie externă (un powerbank) și poart-o cu tine mereu, pentru a o conecta la smartphone și a-l pune în funcțiune.
Sfaturi de utilizare a ecranului tactil pe timp rece
Știi că nu doar smartphone-ul îngheață iarna, mâinele tale la fel, iar mănușile nu sunt potrivite pentru ecranele tactile capacitive. Astfel de ecrane reacționează doar la atingerea corpului uman și stratul de lână este un obstacol.
Sfatul 7: Bine de știut! Dacă în parbrizul automobilului sunt mici fisuri, la temperaturi extrem de joase acestea se pot mări brusc și acoperi întreaga suprafață. Același lucru are loc cu ecranul telefonului, care devine mult mai sensibil și predispus la crăpături și spargere, în special în cazul în care sticla are deja un defect.
Sfatul 8: Pe Net am găsit o altă soluție pentru cei inventivi – mănuși care conduc electricitatea. În mod obișnuit, energia electrică circulă prin degete, ele fiind un conductor. Aceste mănuși au la vârfuri fire conductoare de energie, care permit utilizarea smartphone-ului tău cu mâinele îmbrăcate. Dacă vrei să confecționezi o pereche de sine stătător, aici ai un tutorial.
Acesta a fost un scurt ghid despre cum poți utiliza în voie smartphone-ul tău întreaga iarnă și să nu ai frică de înghețuri. În concluzie, câteva tips-uri pe care să le ții minte:
- Îmbracă telefonul în husă, cel mai bine într-una rezisentă la apă.
- Poartă mereu cu tine un powerbank.
- Păstrează telefonul mobil într-un loc călduț, spre exemplu – în buzunarul intern al paltonului tău.
- Dacă în interiorul smartphone-ului a pătruns apă, deconectează-l imediat și nu îl porni minim 24 de ore, până ce se usucă bine.
Ție, care soluție îți pare cea mai utilă?
Nu ezita să ne scrii un comentariu la acest articol sau să ne contactezi pe Facebook!
Pe curând!
Comentarii